newsletter

Najnowsze informacje na temat zdrowia, zdrowego odżywiania i oferty Bionica

Newsletter

"Zaskakująca kasza i ryż" - Wyd. Czerwony Słoń

15.02.2017
"Zaskakująca kasza i ryż" - Wyd. Czerwony Słoń

"Zaskakująca kasza" Mariola Białołęcka

W książce "Zaskakująca kasza i ryż" znajdziecie ponad 80 nowatorskich przepisów z kaszy i ryżu, a wśród nich takie potrawy, jak: "Creme brulée z kaszy jęczmiennej", "Gryczane brownie", "Jaglany chlebek lawasz", "Krakersy z kminkiem i serem z kaszy gryczanej", "Suflet jagalny", "Nuggetsy z kaszy jaglanej", meksykańskie "Champurrado", "Chlebek kuskus" czy też tanzańskie "Ugali". Wszystkie one z pewnością sprawią, że kasze wejdą na stałe do Waszego jadłospisu! Spróbujcie, naprawdę warto! W książce oprócz przepisów mnóstwo interesujących i zaskakujących informacji o kaszach i ryżu! Czy wiesz, co łączy kaszę gryczaną ze szczawiem i truskawką? Czy wiesz, co sprawia, że kremy z kaszy jęczmiennej mają taką lśniącą powierzchnię? Czy wiesz, czym tak naprawdę jest ryż? Czy wiesz, ile na świecie istnieje odmian ryżu - 10, 100, 1000? Kasze zawierają wszystko, co jest nam potrzebne do dobrego samopoczucia: magnez, potas, witaminy z grupy B, kwas foliowy oraz aminokwasy. Wszystkie minerały występują tu w postaci naturalnej, nie musimy jeść rafinowanej, przetworzonej żywności i cały czas się suplementować, wystarczy "Pudding z kaszy gryczanej" na śniadanie lub "Sernik z kaszy jaglanej na deser". Nie ma skuteczniejszej drogi do osiągnięcia równowagi niż wprowadzenie kasz do codziennego jadłospisu. Dlaczego warto kupić tę książkę i stosować zawarte w niej przepisy? Kasze są wyjątkowym produktem, dostarczają nam mnóstwo energii, (... ), a regularne ich spożywanie stabilizuje nasze ciało i psychikę. Jedząc kasze, jemy mniej, ponieważ nasz organizm szybciej dostaje wartościowe składniki, poza tym kasze trawimy wolniej - jedzenie dłużej pozostaje w żołądku, co sprawia, że nie jesteśmy głodni przez dłuższy czas. Jednak nie zawsze mamy pomysł, jak kasze przyrządzić, żeby uzyskać ciekawą, nowoczesną i lekkostrawną potrawę. Ta książka podsuwa mnóstwo rozwiązań, jak sprawić, żeby zdrowe jedzenie nie było nudne. Książka zawiera ponad 80 przepisów i 60 zdjęć.

Format 230 mm x 230 mm, twarda oprawa, szyta. Okładka full colour, kreda mat, uszlachetniona lakierem punktowym w zielonym kolorze. Środek książki full colour, papier kredowy matowy - gramatura 135. Ilość stron - 196.