Bauckhof - Chleb ciemny bio 475g. Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Chleb ciemny bio 475g. Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy
cena/szt.:
16,11
Poprzednia cena:
17,90
Dodaj product
Kraj pochodzenia:
Rolnictwo UE / spoza UE
Kod produktu:
4015637824123
Certyfikat:
DE-ÖKO-007
Data ważności nie krótsza niż do:
24 październik 2017
Producent:

Lider bezglutenowych produktów ekologicznych na rynku niemieckim.

Chcąc sprostać wymogom konsumentów i wykorzystując wieloletnie doświadczenie w mieleniu, mieszaniu i pakowaniu, Bauck postanowił wprowadzić na rynek wysokiej jakości ekologiczne produkty bezglutenowe. Mając na uwadze bezpieczeństwo klientów, została wydzielona specjalna strefa wolna od glutenu, gdzie znajduje się osobny młyn, linia produkcyjna, urządzenia do pakowania i mieszania oraz laboratorium, gdziekażda partia badana jest pod kątem zawartości glutenu. Obecnie ponad 10% asortymentu stanowią produkty bezglutenowe. Jednak ciągle najwyższym kryterium dla ekologicznych produktów bezglutenowych stanowi smak – to, że produkt nie zawiera glutenu, to jego dodatkowy atut!

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna    1453 kJ/ 343 kcal

Tłuszcz     1,8g

     w tym kwasy tłuszczowe nasycone     0,4g

Węglowodany     73,9g

     w tym cukry     <0,5g

Błonnik     4,5g

Białko     5,5g

Sól     2,4g

Składniki: Pełnoziarnista mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, pełnoziarniste płatki ryżowe*, mąka kukurydziana*, zakwas z komosy ryżowej (quinoa)* (mąka z quinoa*, mąka ryżowa*, kultury starterowe), grysik z czarnego ryżu*, zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu (soda oczyszczona), regulator kwasowości: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), sól morska, zagęszczacz: ksantan, kakao*.

*Produkt rolnictwa ekologicznego

Sposób przygotowania: Zawartość opakowania wymieszać z 1 paczką suchych drożdży (lub ½ kostki świeżych). Dodać 500ml letniej wody (gdy używa się drożdży świeżych, rozpuścić je w letniej wodzie). Mieszać, miksować na gładkie ciasto przez 5 minut. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem podłużnej formy do pieczenia. Wierzch wygładzić i posmarować obficie wodą. Na koniec wypędzlować olejem, przykryć folią i zostawić w ciepłym miejscu na 20 min. Piec ok. 60 min. w temp. 200°C. Po upieczeniu od razu wyciągnąć chleb z formy i przed krojeniem odstawić chleb do wystygnięcia.

Do ciasta na chleb można dodać 4 łyżki ziaren wg uznania i 2-3 łyżki rodzynek lub startą małą marchew i 2 łyżki pokrojonych orzechów laskowych albo 75g posiekanych orzechów włoskich.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkty powiązane

Bauckhof - Musli owsiane z owocami jagodowymi bio 425g. Produkt bezglutenowy
Cena produktu
18,60

Bauckhof - Musli owsiane z owocami jagodowymi bio 425g. Produkt bezglutenowy

Bionica - Płatki kukurydziane Crunchy bio 250g
Cena produktu
9,20

Bionica - Płatki kukurydziane Crunchy bio 250g

Bionica - Płatki ryżowe bio 300g
Cena produktu
9,00

Bionica - Płatki ryżowe bio 300g