Bauckhof - Chleb czarny bio 500g. Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Chleb czarny bio 500g. Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy
cena/szt.:
14,39
Poprzednia cena:
15,99
Dodaj product
Kraj pochodzenia:
Rolnictwo UE / spoza UE
Kod produktu:
4015637824796
Certyfikat:
DE-ÖKO-007
Data ważności nie krótsza niż do:
29 styczeń 2018
Producent:

Lider bezglutenowych produktów ekologicznych na rynku niemieckim.

Chcąc sprostać wymogom konsumentów i wykorzystując wieloletnie doświadczenie w mieleniu, mieszaniu i pakowaniu, Bauck postanowił wprowadzić na rynek wysokiej jakości ekologiczne produkty bezglutenowe. Mając na uwadze bezpieczeństwo klientów, została wydzielona specjalna strefa wolna od glutenu, gdzie znajduje się osobny młyn, linia produkcyjna, urządzenia do pakowania i mieszania oraz laboratorium, gdziekażda partia badana jest pod kątem zawartości glutenu. Obecnie ponad 10% asortymentu stanowią produkty bezglutenowe. Jednak ciągle najwyższym kryterium dla ekologicznych produktów bezglutenowych stanowi smak – to, że produkt nie zawiera glutenu, to jego dodatkowy atut!

Wartość odżywcza  w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1802 kJ / 431 kcal

Tłuszcz  19,4g

     w tym kwasy tłuszczowe nasycone  2,3g

Węglowodany  47,0g

     w tym cukry  3,1g

Błonnik  7,8g

Białko  13,0g

Sól  1,9g

Składniki: mąka ryżowa* 36%, pestki słonecznika*, mąka kuklurydziana*, len*, grubo mielony len*, gryczany zaczyn w proszku*(mąka gryczana*, mąka quinoa*, kultury starterowe), sól morska, syrop ryżowy w proszku*, karmel w proszku*, maltodekstryna*, zagęszczacz: guma guar*.

* Produkt rolnictwa ekologicznego

Sposób przygotowania:

Przepis podstawowy: Zawartość opakowania wymieszać z 1 paczka drożdży. Dodać 350 ml letniej wody (gdy używa się świeżych drożdży - 1/2 kostki rozpuścić w letniej wodzie). Mieszać mikserem ok. 5 minut. Wyłożyć ciasto do natłuszczonej podłużnej blachy (ok. 25 cm). Wierzch wygładzić i posmarować obficie wodą a następnie olejem. Owinąć folią i odstawić w ciepłe miejsce na 15 min. Piec w temp. 225 stopni Celsjusza ok. 50 min. Zaraz po upieczeniu wyjąć z blachy. Przed krojeniem wystudzić.

Zapraszamy na www.blog.bionica.pl

Produkty powiązane

Bauckhof - Chleb owsiany bezglutenowy bio 500g. Mieszanka do wypieku. Produkt be
Cena produktu
17,90

Bauckhof - Chleb owsiany bezglutenowy bio 500g. Mieszanka do wypieku. Produkt be

Bauckhof - Mąka ryżowa pełnoziarnista bio 500g. Produkt bezglutenowy
Cena produktu
13,00

Bauckhof - Mąka ryżowa pełnoziarnista bio 500g. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Falafel burger wegetariański bio 160g. Mieszanka do wypieku. Produkt
Cena produktu
7,89

Bauckhof - Falafel burger wegetariański bio 160g. Mieszanka do wypieku. Produkt