Bauckhof - Ciasto owocowe bio 400g (2x200g). Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Ciasto owocowe bio 400g (2x200g). Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy
cena/szt.:
13,94
Dodaj product
Kraj pochodzenia:
Rolnictwo UE / spoza UE
Kod produktu:
4015637823836
Certyfikat:
DE-ÖKO-007
Data ważności nie krótsza niż do:
21 listopad 2017
Producent:

Lider bezglutenowych produktów ekologicznych na rynku niemieckim.

Chcąc sprostać wymogom konsumentów i wykorzystując wieloletnie doświadczenie w mieleniu, mieszaniu i pakowaniu, Bauck postanowił wprowadzić na rynek wysokiej jakości ekologiczne produkty bezglutenowe. Mając na uwadze bezpieczeństwo klientów, została wydzielona specjalna strefa wolna od glutenu, gdzie znajduje się osobny młyn, linia produkcyjna, urządzenia do pakowania i mieszania oraz laboratorium, gdzie każda partia badana jest pod kątem zawartości glutenu. Obecnie ponad 10% asortymentu stanowią produkty bezglutenowe. Jednak ciągle najwyższym kryterium dla ekologicznych produktów bezglutenowych stanowi smak – to, że produkt nie zawiera glutenu, to jego dodatkowy atut!

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna    1604 kJ/ 378 kcal

Tłuszcz    <0,3g

     w tym kwasy tłuszczowe nasycone  <0,1g

Węglowodany   92,7g

     w tym cukry   49,9g

Błonnik    <1,1g

Białko   1,7g

Sól   0,5g

Składniki: Surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, skrobia z tapioki*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu (soda oczyszczona), regulator kwasowości: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), wanilia burbońska*, sól morska.

*Produkt rolnictwa ekologicznego.

Sposób przygotowania:

Ciasto z dodatkiem jajka: Na tortownicę: 1 torebka mieszanki do wypieków (200g), 2 jajka, 90g miękkiego masła, owoce. Na blachę: 2 torebki mieszanki do wypieków (400g), 4 jajka, 175g miękkiego masła, owoce.
Mieszankę do wypieków, jaja i masło wymieszać w misce na gładką masę. Wyłożyć na natłuszczoną tortownicę o średnicy 26cm lub blachę. Wyłożyć owoce (ilość – patrz na dole). Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 175°C około 25-30min. Jeśli owoce są mrożone – wydłużyć czas pieczenia o 5-10 minut.
Wegański sposób przygotowania: Na tortownicę: 1 torebka mieszanki do wypieków (200g), 125g musu z jabłek, 75g mielonych orzechów laskowych lub migdałów, 50ml oleju (np. słonecznikowego), owoce. Na blachę: 2 torebki mieszanki do wypieków (400g) i podwójna ilość pozostałych składników. 
Mieszankę do wypieków, mus z jabłek, orzechy i olej wymieszać w misce na gładką masę. Wyłożyć na natłuszczoną tortownicę o średnicy 26cm lub blachę. Wyłożyć owoce (ilość – patrz na dole). Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 175°C około 45min. 
Uwaga: Ciasto jest smaczne i soczyste, ale zostaje raczej płaskie.  Wskazówka: Zamiast 75g orzechów można dodać 50g wiórków kokosowych. 
Ilości owoców: Świeże owoce (jabłka, śliwki, rabarbar): ok 500g na tortownicę, ok. 1kg na blachę.
Przetwory owocowe (z wiśni, moreli, ananasów, brzoskwiń): ok. 175g-200g na tortownicę, ok 350g-450g na blachę. Owoce mrożone (owoce leśne, jagody, maliny, porzeczki): ok. 200g na tortownicę, ok. 400g na blachę.
Spód tortu (z dodatkiem jajek): Obie torebki mieszanki do wypieków (400g) wymieszać w misce z 4 jajkami, 175g miękkiego masła na gładką masę. Wyłożyć do dobrze natłuszczonej tortownicy o średnicy 26cm. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 175°C do ok. 25-30 min. Pozostawić do ostygnięcia. Przekroić poziomo na trzy części ostrym nożem. Przełożyć wg przepisu na tort. 
Ciasto piaskowe, ciasto marmurkowe, ciasto cytrynowe (z dodatkiem jajek): Obie torebki mieszanki do wypieków (400g) wymieszać w misce z 4 jajkami, 175g miękkiego masła na gładką masę. Wyłożyć do dobrze natłuszczonej formy na keks. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 175°C do ok. 60 min. 
Na ciasto cytrynowe: zetrzeć skórkę z 1 cytryny, wycisnąć sok. Dodać sok i skórkę do masy pod koniec mieszania.  Ciasto marmurkowe: Masę na ciasto podzielić na 3 części. 1/3 masy wyłożyć do dobrze nałuszczonej formy na keks. Do drugiej części ciasta dodać rozpuszczoną w 1 łyżce wody 1 łyżkę kakao. Wymieszać i  wyłożyć do formy. Pozostałą, trzecią część ciasta wyłożyć na wierzch.

Produkty powiązane

Bionica - Fasola adzuki bio 400g
Cena produktu
8,82

Bionica - Fasola adzuki bio 400g

Bionica - Fasola mung bio 400g
Cena produktu
9,90

Bionica - Fasola mung bio 400g

Bionica - Fasola czerwona bio 400g
Cena produktu
8,40

Bionica - Fasola czerwona bio 400g