Bauckhof - Mieszanka do wypieku ciast i babeczek bio 400g. Produkt bezglutenowy\n

Bauckhof - Mieszanka do wypieku ciast i babeczek bio 400g. Produkt bezglutenowy\n
cena/szt.:
13,79
Dodaj product
Kraj pochodzenia:
Rolnictwo UE / spoza UE
Kod produktu:
4015637824451
Certyfikat:
DE-ÖKO-007
Data ważności nie krótsza niż do:
3 kwiecień 2019
Producent:

Lider bezglutenowych produktów ekologicznych na rynku niemieckim.

Chcąc sprostać wymogom konsumentów i wykorzystując wieloletnie doświadczenie w mieleniu, mieszaniu i pakowaniu, Bauck postanowił wprowadzić na rynek wysokiej jakości ekologiczne produkty bezglutenowe. Mając na uwadze bezpieczeństwo klientów, została wydzielona specjalna strefa wolna od glutenu, gdzie znajduje się osobny młyn, linia produkcyjna, urządzenia do pakowania i mieszania oraz laboratorium, gdziekażda partia badana jest pod kątem zawartości glutenu. Obecnie ponad 10% asortymentu stanowią produkty bezglutenowe. Jednak ciągle najwyższym kryterium dla ekologicznych produktów bezglutenowych stanowi smak – to, że produkt nie zawiera glutenu, to jego dodatkowy atut!

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna    1544 kJ / 368 kcal

Tłuszcz     0,3g

     w tym kwasy tłuszczowe nasycone    0,1g

Węglowodany    88g

     w tym cukry    41,7g

Błonnik    2,3g

Białko     1,1g

Sól     0,7g

Składniki: Skrobia kukurydziana*, cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, proszek do pieczenia (środek spulchniający: wodorowęglan sodu, środek zakwaszający: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), zagęszczacz mąka z chleba świętojańskiego*, mąka jaglana pełnoziarnista*, sól morska, wanilia burbońska*.

*Produkt rolnictwa ekologicznego.

Sposób przygotowania: Ciasto z dodatkiem jajka: Na tortownicę: 1 torebka mieszanki do wypieków (200g), 2 jajka, 90g miękkiego masła, owoce. Na blachę: 2 torebki mieszanki do wypieków (400g), 4 jajka, 175g miękkiego masła, owoce.
Mieszankę do wypieków, jaja i masło wymieszać w misce na gładką masę. Wyłożyć na natłuszczoną tortownicę o średnicy 26cm lub blachę. Wyłożyć owoce (ilości – patrz na dole). Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 175°C około 25-30min. Jeśli owoce są mrożone – wydłużyć czas pieczenia o 5-10 minut.
Wegański sposób przygotowania: Na tortownicę: 1 torebka mieszanki do wypieków (200g), 125g musu z jabłek, 75g mielonych orzechów laskowych lub migdałów, 50ml oleju (np. słonecznikowego), owoce. Na blachę: 2 torebki mieszanki do wypieków (400g) i podwójna ilość pozostałych składników.
Mieszankę do wypieków, mus z jabłek, orzechy i olej wymieszać w misce na gładką masę. Wyłożyć na natłuszczoną tortownicę o średnicy 26cm lub blachę. Wyłożyć owoce (ilości – patrz na dole). Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 175°C około 45min.
Uwaga: Ciasto jest smaczne i soczyste, ale zostaje raczej płaskie.  Wskazówka: Zamiast 75g orzechów można dodać 50g wiórków kokosowych.
Ilości owoców: Świeże owoce (jabłka, śliwki, rabarbar): ok 500g na tortownicę, ok. 1kg na blachę.
Przetwory owocowe (z wiśni, moreli, ananasów, brzoskwiń): ok. 175g-200g na tortownicę, ok 350g-450g na blachę. Owoce mrożone (owoce leśne, jagody, maliny, porzeczki): ok. 200g na tortownicę, ok. 400 na blachę.
Spód tortu (z dodatkiem jajek): Obie torebki mieszanki do wypieków (400g) wymieszać w misce z 4 jajkami, 175g miękkiego masła na gładką masę. Wyłożyć do dobrze natłuszczonej tortownicy o średnicy 26cm. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 175°C do ok. 25-30min. Pozostawić do ostygnięcia. Przekroić poziomo na trzy części ostrym nożem. Przełożyć wg przepisu na tort.
Ciasto piaskowe, ciasto marmurkowe, ciasto cytrynowe (z dodatkiem jajek): Obie torebki mieszanki do wypieków (400g) wymieszać w misce z 4 jajkami, 175g miękkiego masła na gładką masę. Wyłożyć do dobrze natłuszczonej formy na keks. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 175°C do ok. 60 min.
Na ciasto cytrynowe: zetrzeć skórkę z 1 cytryny, wycisnąć sok. Dodać sok i skórkę do masy pod koniec mieszania.  Ciasto marmurkowe: Masę na ciasto podzielić na 3 części. 1/3 masy wyłożyć do dobrze nałuszczonej formy na keks. Do drugiej części ciasta dodać rozpuszczoną w 1 łyżce wody 1 łyżkę kakao. Wymieszać i  wyłożyć do formy. Pozostałą, trzecią część ciasta wyłożyć na wierzch.

Więcej przepisów na: www.blog.bionica.pl

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

Produkty powiązane

Bauckhof - Chleb czarny bio 500g. Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy
Cena produktu
15,99

Bauckhof - Chleb czarny bio 500g. Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Mąka kasztanowa bio 350g. Produkt bezglutenowy
Cena produktu
28,00

Bauckhof - Mąka kasztanowa bio 350g. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Ciasteczka owsiane bio 400g (2x200g). Mieszanka do wypieku. Produkt b
Cena produktu
12,41

Bauckhof - Ciasteczka owsiane bio 400g (2x200g). Mieszanka do wypieku. Produkt b