Bionica - Fasola czerwona bio 400g

Bionica - Fasola czerwona bio 400g
cena/szt.:
8,40
Dodaj product
Kraj pochodzenia:
Chiny
Kod produktu:
5904277730798
Certyfikat:
PL-EKO-07-04904
Data ważności nie krótsza niż do:
30 czerwiec 2019
Producent:

Bionica Sp. z o.o. została założona w 1999 roku przez lekarza chorób wewnętrznych, Szymona J. Borysa, specjalizującego się również w medycynie orientalnej i dietetyce. Czytaj dalej

UWAGA! Produkty w ofercie promocyjnej mogą mieć krótki termin przydatności do spożycia (patrz wyżej).

Fasola czerwona uprawiana już przez Azteków, występowała w stanie dzikim na obszarze obu Ameryk. Jej smak i zapach nieco przypomina mięso, nasiona są zazwyczaj ciemnoczerwone, choć zdarzają się również odmiany o barwie czarnej lub białej. Stosuje się ją do sałatek, zup i potrawek, podaje suszoną lub soloną. Czerwona fasola cechuje się wysoka zawartością białka oraz błonnika pokarmowego.

 

 

Wartość odżywcza  w 100g produktu:

Wartość energetyczna   1408 kJ / 337 kcal

Tłuszcz   1,06g

     w tym kwasy tłuszczowe nasycone   0,15g

Węglowodany   46,09g

     w tym cukry   2,1g

Błonnik   15,2g

Białko   22,53g

Sól   0,03g

Indeks glikemiczny: 35

Składniki: Fasola czerwona* 100%.

*Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pakowano w zakładzie konfekcjonującym sezam, orzechy, soję oraz zboża zawierające gluten.

Informacja dla alergików: alergeny podane pogrubioną czcionką.

Sposób przygotowania:

1 filiżanka czerwonej fasoli, 3 filiżanki wody, sól morska lub algi morskie.

Fasolę wypłukać, moczyć 12 godzin, odlać wodę. Gotować z nową wodą, solą lub algami pod przykryciem, na małym ogniu (płytce) 90 minut (w szybkowarze 50 min.). Polecana z kminem, oregano czy liściem laurowym.

Produkty powiązane

Bionica - Fasola adzuki bio 400g
Cena produktu
8,82

Bionica - Fasola adzuki bio 400g

Bionica - Soczewica zielona bio 400g
Cena produktu
9,00

Bionica - Soczewica zielona bio 400g

Bionica - Soczewica brązowa bio 400g
Cena produktu
6,90

Bionica - Soczewica brązowa bio 400g