Bionica - Fasola adzuki bio 400g

Bionica - Fasola adzuki bio 400g
cena/szt.:
8,82
Dodaj product
Kraj pochodzenia:
Chiny
Kod produktu:
5904277730170
Certyfikat:
PL-EKO-07-04904
Data ważności nie krótsza niż do:
19 sierpień 2019
Producent:

Bionica Sp. z o.o. została założona w 1999 roku przez lekarza chorób wewnętrznych, Szymona J. Borysa, specjalizującego się również w medycynie orientalnej i dietetyce. Czytaj dalej

Fasola Adzuki cechuje sie wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Ma słodki, delikatny, lekko orzechowy smak oraz cieniutką łupinę.

 

Wartość odżywcza  w 100 g produktu:

Wartość energetyczna   1377 kJ / 329 kcal

Tłuszcz   0,53g

     w tym kwasy tłuszczowe nasycone   0,19g

Węglowodany   50,2g

     w tym cukry  2,35g

Błonnik   12,7g

Białko   19,9g

Sól   0,01g

Indeks glikemiczny: 35

Składniki: Fasola adzuki*100%.

*Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pakowano w zakładzie konfekcjonującym sezam, orzechy, soję oraz zboża zawierające gluten.

Informacja dla alergików: alergeny podane pogrubioną czcionką.

Fasolka adzuki doskonale komponuje się z ryżem, zbożami, sałatkami, a także deserami.

Sposób przygotowania:

1 filiżanka fasoli adzuki, 3 filiżanki wody, sól morska lub algi morskie.

Fasolę wypłukać, moczyć 12 godzin, odlać wodę. Gotować z nową wodą, solą lub algami pod przykryciem, na małym ogniu (płytce) 90 minut (w szybkowarze 50 min.). Polecana z kminem, oregano czy liściem laurowym.

 

Produkty powiązane

Bionica - Fasola czarna bio 400g
Cena produktu
6,00

Bionica - Fasola czarna bio 400g

Bionica - Ciecierzyca bio 350g
Cena produktu
6,90

Bionica - Ciecierzyca bio 350g

Bionica - Soczewica czerwona bio 400g
Cena produktu
7,55

Bionica - Soczewica czerwona bio 400g