kategorie
producenci
newsletter
Najnowsze informacje na temat zdrowia, zdrowego odżywiania i oferty Bionica
Fabijańscy - Makaron ryżowy biały wstążka karbowana (Reginette) bio 250g

- cena/szt.:
- 5,30
- zł
- Poprzednia cena:
- 8,90
- zł
- Kraj pochodzenia:
- Polska
- Kod produktu:
- 5903240880249
- Certyfikat:
- PL-EKO-01
- Data ważności nie krótsza niż do:
- 4 maj 2018
- Producent:
- Fabijańscy
UWAGA! Produkty w ofercie promocyjnej mogą mieć krótki termin przydatności do spożycia (patrz wyżej).
Makarony z Rodzinnej Wytwórni Fabijańscy produkowane są z pełnoziarnistych zbóż pochodzących z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych i wody Kapellanka. Kapellanka to krystalicznie czysta woda pochodząca z naturalnego źródła w paśmie Gór Kaczawskich, filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Wszystko co znajduje się w wodzie źródlanej pozostaje w makaronie.
Makarony suszone są długo i powoli, w niskich temperaturach, by jak najbardziej zbliżyć ten proces do naturalnego, czyli suszenia wiatrem i słońcem, jak to odbywało się wiele lat temu. Makarony suszone są od kilkunastu do 24 godzin w temperaturach od 38 do 45 stopni Celcjusza. Dzięki powolnemu suszeniu większość cennych składników odżywczych pozostaje w makaronie. Jego kształt po ugotowaniu pozostaje bez zmian.
Rustici to odniesienie się do wiejskiego, domowego, prostego sposobu formowania makaronu. Wyprodukowany jest na matrycach bezteflonowych. Dzięki chropowatej powierzchni sos idealnie przylega do makaronu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1485 kJ / 350 kcal
Tłuszcz 1,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,46g
Węglowodany 77,3g
w tym cukry 0,27g
Błonnik 1,7g
Białko 6,4g
Sól 0,00881g*
* Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu.
Składniki: Mąka ryżowa* 100%.
* z certyfikowanej uprawy ekologicznej.
Sposób przyrządzania:
Zagotuj wodę, 2-3 litry (na całe opakowanie makaronu), osól ją jak lubisz, dodaj łyżeczkę oleju roślinnego i gotuj do miękkości - 8min., al dente - 5-6min. W czasie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej zimną wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
Smacznego!