newsletter

Najnowsze informacje na temat zdrowia, zdrowego odżywiania i oferty Bionica

Newsletter

Kawa mrożona, z czekoladą i mlekiem roślinnym? Tak!

12.07.2016

Kawa to zastrzyk energii, bez którego większość ludzi nie potrafi skutecznie i wydajnie funkcjonować. Zazwyczaj (a dla niektórych wyłącznie) delektujemy się świeżo zaparzaną, gorącą i małymi łyczkami. Jednak w upalne dni potrzebujemy czegoś orzeźwiającego, zimnego i dającego uczucie ochłodzenia, a jednocześnie pobudzającego do życia. Zamiast pochylania się nad gorącą małą czarną, może lepiej spróbować czegoś innego i poświęcić chwilkę na zrobienie pysznej kawy mrożonej?

Aby delektować się jej najlepszym smakiem, warto dobrać kawę dobrego gatunku, słodzić tylko cukrem trzcinowym, pamiętać o kostkach lodu i w razie potrzeby użyć mleka. Dodatkiem do takiej kawy może być także czekolada, która urozmaici smak i jednocześnie sprawi, że codzienna dawka kofeiny będzie zarazem deserem. Czekolady jakich możemy użyć, to np. orzechowe, malinowe, imbirowe, karmelowe czy miętowe aromaty z serii czekolad w proszku firmy Pizca del Mundo. Połączenie takich smaków z ulubioną kawą na pewno sprawi radość niejednemu koneserowi kofeinowych napojów. Co do mleka, to nie każdy preferuje jego dodatek do kawy – wg. uznania. Sama kawa z lodem i z czekoladą też może zostać mrożonym przysmakiem. A dla delektujących się białą kawą, mamy propozycję zmiany zwykłego mleka na roślinne. Dostępne na rynku napoje roślinne Natumi cieszą się wielkim uznaniem wśród celiakowców i uczulonych na laktozę. Są to napoje zbliżone konsystencją, kolorem i smakiem do mleka, ponadto oferują całą gamę smakową, od sojowych po gryczane, owsiane czy ryżowe z wapnem z alg morskich.

Zachęcamy do wypróbowania – ochłodź się dobrą, mrożoną kawą!