Bauckhof - Falafel burger wegetariański bio 160g. Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy.

Bauckhof - Falafel burger wegetariański bio 160g. Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy.
cena/szt.:
7,89
Dodaj product
Kraj pochodzenia:
Rolnictwo spoza UE
Kod produktu:
4015637823942
Certyfikat:
DE-ÖKO-007
Data ważności nie krótsza niż do:
15 wrzesień 2018
Producent:

Lider bezglutenowych produktów ekologicznych na rynku niemieckim.

Falafel Burger wegetariański BIO Smaczny i zdrowy burger wegetariański Falafel BIO stworzony został przez markę Bauck w specjalnej strefie wolnej od glutenu. Składniki wykorzystane do jego produkcji pochodzą w całości z ekologicznych upraw. 

Falafel burger BIO – niektóre składniki| Danie idealne dla wegan i wegetarian:

- mielona ciecierzyca i mąka z ciecierzycy - stanowią bogate źródło białka, żelaza i potasu;

- nać pietruszki - obfituje w witaminę C, wzmacnia organizm i poprawia kondycję skóry;

- czosnek i kolendra - dodają smaku i są uważane za naturalne środki antybakteryjne.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna     1358 kJ / 324 kcal

Tłuszcz     6,0g

     w tym kwasy tłuszczowe nasycone     0,8g

Węglowodany    34,1g

     w tym cukry     3,5g

Błonnik     24,4g

Białko      21,4g

Sól      2,0g

 

 

Składniki: Mielona ciecierzyca*, mąka z ciecierzycy*, sól morska, kumin*, nać pietruszki*, mielony czosnek*, kolendra*, biały pieprz*.

* Produkt rolnictwa ekologicznego.

Produkt może zawierać śladowe ilości soi.

Informacja dla alergików: alergeny podane pogrubioną czcionką.

Falafel burger BIO – propozycje podania:

Falafel burger najlepiej smakuje w połączeniu np. z dipem czosnkowym. Można go podać w towarzystwie sałatki warzywnej na obiad lub po prostu jako samodzielną przekąskę na wieczór.

Falafel burger BIO – rady!

Rada!

Aby zachować pełnię wartości odżywczych burgera, produkt należy przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

Rada!

Falafel burger przygotowuje się błyskawicznie: wystarczy zawartość opakowania zalać wrzątkiem (250 ml) i pozostawić na 15 minut, po czym formować gotowe do smażenia kuleczki. Burgery smaży się do uzyskania z każdej strony złocistego koloru. 

 

Sposób przygotowania: Wymieszać zawartość opakowania w 250ml wrzątku i pozostawić na 15 minut. Mokrymi dłońmi i przy pomocy łyżeczki formować małe kulki falafel. Smażyć w oliwie z oliwek z każdej strony aż do uzyskania złoto-brązowego odcienia.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

Produkty powiązane

Bionica - Len złocisty bio 350g
Cena produktu
8,51

Bionica - Len złocisty bio 350g

Bionica - Płatki kokosowe bio 100g
Cena produktu
5,51

Bionica - Płatki kokosowe bio 100g

Bionica - Słonecznik łuskany bio 250g
Cena produktu
5,50

Bionica - Słonecznik łuskany bio 250g