Bauckhof - Mix mąk do wypieku uniwersalny bio 800g. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Mix mąk do wypieku uniwersalny bio 800g. Produkt bezglutenowy
cena/szt.:
17,20
Dodaj product
Kraj pochodzenia:
Rolnictwo UE / spoza UE
Kod produktu:
4015637824598
Certyfikat:
DE-ÖKO-007
Data ważności nie krótsza niż do:
20 luty 2019
Producent:

Lider bezglutenowych produktów ekologicznych na rynku niemieckim.

Produkt bezglutenowy i bezlaktozowy!

Chcąc sprostać wymogom konsumentów i wykorzystując wieloletnie doświadczenie w mieleniu, mieszaniu i pakowaniu, Bauck postanowił wprowadzić na rynek wysokiej jakości ekologiczne produkty bezglutenowe. Mając na uwadze bezpieczeństwo klientów, została wydzielona specjalna strefa wolna od glutenu, gdzie znajduje się osobny młyn, linia produkcyjna, urządzenia do pakowania i mieszania oraz laboratorium, gdziekażda partia badana jest pod kątem zawartości glutenu. Obecnie ponad 10% asortymentu stanowią produkty bezglutenowe. Jednak ciągle najwyższym kryterium dla ekologicznych produktów bezglutenowych stanowi smak – to, że produkt nie zawiera glutenu, to jego dodatkowy atut!

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna    1482kj/353 kcal

Tłuszcze   0,5g

      w tym kwasy tłuszczowe nasycone   0,1g

Węglowodany   82,8g

      w tym cukry   0,2g

Błonnik   3,2g

Białko    1,8g

Sól    0,02g

Składniki: Skrobia kukurydziana* 83%, mąka ryżowa pełnoziarnista* 10%, mąka jaglana pełnoziarnista*5%, zagęszczacz:guma guar*.

*Produkt rolnictwa ekologicznego

Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, gorczycy, sezamu oraz soi.

Informacja dla alergików: alergeny podane pogrubioną czcionką.

Naleśniki: 110g Mix mąk, 2 łyżki stołowe oleju (lub roztopionego masła), 2 jajka, 250ml mleka, szczypta soli. Lub: 110 Mix mąk, 250ml napoju sojowego, szczypta soli, 1 łyżka stołowa cukru. Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 10 min. Smażyć naleśniki – wystarcza na 3-4 naleśniki.  

Gofry: 200g Mix mąk, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 75g cukru, 75g miękkiego masła lub margaryny, 2 jajka, 225ml mleka (lub napoju sojowego). Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 10 min. Piec w wysmarowanej tłuszczem gofrownicy. Z przepisu wychodzi 5-6 gofrów.

Makaron: 250g Mix mąk, 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek, 3 jajka, 3 łyżki stołowe wody. Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić na gładką masę. Oprószyć ciasto mąką i cienko rozwałkować. Jeśli ciasto jest za wilgotne, dodać więcej mąki. Ciasto kroić na makaron wg uznania. Gotować około 5 min. w dużej ilości osolonej wody z odrobiną oleju. 
Wskazówka: nadaje się także na lazanię.  

Kluski ziemniaczane: 1kg ugotowanych ziemniaków, 150g mix mąk, 50g masła, 3 żółtka, sól. Ugotowane, jeszcze ciepłe ziemniaki przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub dokładnie pognieść. Wymieszać z resztą składników. Formować z ciasta kluski. Zagotować posoloną wodę, wrzucić kluski i zmniejszyć gaz. Nie zagotować! Kluski zostawić w wodzie ok. 10 min. aż podpłyną na wierzch. Z przepisu wychodzi ok. 20 klusek. 

Ciasto twarogowe: 400g Mix mąk, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 120g cukru, można dodać 1 łyżeczkę soli, szczypta wanilii, 200g twarogu, 6 łyżek stołowych oleju, 1 jajko, 6 łyżek stołowych mleka. 
Ciasto twarogowe z owocami: Wszystkie składniki wyrobić. Wyłożyć ciasto na wysmarowaną tłuszczem blachę. Wyłożyć owoce według uznania. Piec ok 40-50 min. w temp. 180°C.
Spód na ciasto z warzywami: Przygotować ciasto wg przepisu na ciasto twarogowe, z pominięciem takich składników jak cukier i wanilia. Dodatki warzywne wg uznania. 
Wskazówka: Bezglutenowe pieczywo będzie lepsze, gdy będzie pieczone w piekarniku z włączonym pieczeniem/opiekaniem z góry i z dołu. Wstawić ciasto do rozgrzanego piekarnika.
Jasny chleb i bułki: 400g Mix mąk, 1 paczka suchych drożdży, 1 łyżeczka cukru lub miodu, 1 łyżeczka soli, 50g miękkiej margaryny lub oleju, 1 jajko, 325ml wody. Mix mąk wymieszać z drożdżami, cukrem i solą, dodać jajko i wodę, wyrabiać mikserem ok. 5 min. 
Chleb: Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem prostokątną 25cm blachę. Wierzch wygładzić i posmarować obficie wodą. Na koniec wypędzlować olejem. Przykrytą blachę zostawić w ciepłym pomieszczeniu na 20 min. Piec ok 50 min. w temp. 200°C.
Bułki: Ciasto wykładać mokrą łyżką stołową na dobrze natłuszczoną blachę do pieczenia babeczek, wypędzlować wodą i olejem i zostawić na  20 min. Piec ok 20-30 min. w temp. 200°C. Z przepisu wychodzi 12 bułeczek. 

Ciasto drożdżowe na słodko: 400g Mix mąk, 1 paczka suchych drożdży, 75g cukru, szczypta soli, szczypta wanilii, 100g miękkiego masła, 1 jajko 300ml mleka (wszystkie składniki o temp. pokojowej). Mix mąk wymieszać z cukrem, drożdżami, solą i wanilią, dodać masło, jajko i mleko wyrabiać mikserem ok. 5 min. 
Ciasto z owocami: Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, na wierzch wyłożyć ulubione owoce. Piec ok 40-50 min. w temp. 180°C.
Słodki chleb z foremki: Ciastem wypełnić wysmarowaną tłuszczem prostokątną 25cm blachę, wypędzlować olejem lub stopionym masłem. Na środku zrobić nacięcie, przykryć folią i zostawić na 20 min. Piec ok. 50 min. w temp. 200°C.
Chleb z rodzynkami: Do ciasta na słodki chleb dodać 150g rodzynek.

Produkty powiązane

Bauckhof - Mąka ziemniaczana bio 250g. Produkt bezglutenowy
Cena produktu
8,51

Bauckhof - Mąka ziemniaczana bio 250g. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Budyń bezglutenowy bio 2x65g
Cena produktu
7,20

Bauckhof - Budyń bezglutenowy bio 2x65g

Bauckhof - Burger pomidorowy z bazylią bio 140g Mieszanka do wypieku. Produkt be
Cena produktu
9,90

Bauckhof - Burger pomidorowy z bazylią bio 140g Mieszanka do wypieku. Produkt be