Bionica - Umeboshi śliwka bio 130g

Bionica - Umeboshi śliwka bio 130g
cena/szt.:
39,00
Dodaj product
Kraj pochodzenia:
Japonia
Kod produktu:
5904277730057
Certyfikat:
PL-EKO-07-04904
Data ważności nie krótsza niż do:
22 sierpień 2019
Producent:

Bionica Sp. z o.o. została założona w 1999 roku przez lekarza chorób wewnętrznych, Szymona J. Borysa, specjalizującego się również w medycynie orientalnej i dietetyce. Czytaj dalej

Znana również jako morela umeboshi. Unikalny sposób suszenia na słońcu i piklowania w soli morskiej, doskonalony przez stulecia w Oriencie, czyni śliwkę ume niezastąpioną w każdej zdrowej kuchni. Zielonej śliwce, purpurowego zabarwienia nadaje dodany do procesu, liść shizo.

 

 

Wartość odżywcza  w 100 g produktu:

Wartość energetyczna   102 kJ / 24 kcal

Tłuszcz   0,6g

     w tym kwasy tłuszczowe nasycone   0g

Węglowodany   2,7g

     w tym cukry   0,5g

Błonnik    3,6g

Białko    0,3g

Sól   14,2g

Składniki: Śliwka ume* 78,8%, liść shizo*(perilla) pachnotka*, sól morska.

*Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pakowano w zakładzie konfekcjonującym sezam, orzechy, soję oraz zboża zawierające gluten.

Informacja dla alergików: alergeny podane pogrubioną czcionką.

 

Doskonała do przyprawiania ryżu, warzyw, shusi, past, sosów czy kanapek. 

Sposób przygotowania:

UME SHO KUZU:

Łyżkę skrobi roślinnej kuzu wymieszać w filiżance zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Zmniejszyć ogień do minimum. Dodać roztartą w niewielkiej ilości wody śliwkę ume. Gotować około minuty. Dodać 3-5 kropli sosu sojowego shoyu lub tamari oraz kilka kropli soku z korzenia imbiru. 

WARTO WIEDZIEĆ:

Czym ekologiczna śliwka umeboshi Bionica różni się od pozostałych?

Produkty powiązane

Bionica - Miso ryżowe bio 500g
Cena produktu
54,00

Bionica - Miso ryżowe bio 500g

Bionica - Zestaw upominkowy
Cena produktu
95,01
76,00

Bionica - Zestaw upominkowy "Zdrowa Paka dla Dzieciaka"

Bionica - Kuzu skrobia roślinna bio 50g
Cena produktu
14,00

Bionica - Kuzu skrobia roślinna bio 50g