Bauckhof - Chleb owsiany bezglutenowy bio 500g. Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Chleb owsiany bezglutenowy bio 500g. Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy
cena/szt.:
16,11
Poprzednia cena:
17,90
Dodaj product
Kraj pochodzenia:
Rolnictwo UE
Kod produktu:
4015637824543
Certyfikat:
DE-ÖKO-007
Data ważności nie krótsza niż do:
19 marzec 2018
Producent:

Lider bezglutenowych produktów ekologicznych na rynku niemieckim.

UWAGA! Produkty w ofercie promocyjnej mogą mieć krótki termin przydatności do spożycia (patrz wyżej).

Chcąc sprostać wymogom konsumentów i wykorzystując wieloletnie doświadczenie w mieleniu, mieszaniu i pakowaniu, Bauck postanowił wprowadzić na rynek wysokiej jakości ekologiczne produkty bezglutenowe. Mając na uwadze bezpieczeństwo klientów, została wydzielona specjalna strefa wolna od glutenu, gdzie znajduje się osobny młyn, linia produkcyjna, urządzenia do pakowania i mieszania oraz laboratorium, gdziekażda partia badana jest pod kątem zawartości glutenu. Obecnie ponad 10% asortymentu stanowią produkty bezglutenowe. Jednak ciągle najwyższym kryterium dla ekologicznych produktów bezglutenowych stanowi smak – to, że produkt nie zawiera glutenu, to jego dodatkowy atut!

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna    1496 kJ/ 356 kcal

Tłuszcz     5,9g

     w tym kwasy tłuszczowe nasycone     1,2g

Węglowodany     59,5g

     w tym cukry     1,0g

Błonnik     8,5g

Białko      11,7g

Sól     1,9g

Składniki: Pełnoziarniste płatki owsiane* 70%, pełnoziarnista mąka ryżowa* 22%, zakwas gryczany* (mąka gryczana*, mąka z quinoa*, kultury starterowe), sól morska, zagęszczacz: guma guar*.

*Produkt rolnictwa ekologicznego

Sposób przygotowania: Zawartość opakowania wymieszać z 1 paczką suchych drożdży (lub ½ kostki świeżych). Dodać 500ml letniej wody (gdy używa się drożdży świeżych, rozpuścić je w letniej wodzie). Mieszać na gładkie ciasto przez 5 minut. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem podłużnej formy do pieczenia. Wierzch wygładzić i posmarować obficie wodą. Na koniec wypędzlować olejem, przykryć folią i zostawić w ciepłym miejscu na 20 min. Piec ok. 60 min. w temp. 200°C. Po upieczeniu od razu wyciągnąć chleb z formy i przed krojeniem odstawić chleb do wystygnięcia.

Do ciasta na chleb można dodać 4 łyżki ziaren wg uznania i 2-3 łyżki rodzynek lub startą małą marchew i 2 łyżki pokrojonych orzechów laskowych albo 75g posiekanych orzechów włoskich.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkty powiązane

Bauckhof - Burger owsiany bio 140g. Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy
Cena produktu
9,90

Bauckhof - Burger owsiany bio 140g. Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Mąka gryczana pełnoziarnista bio 500g. Produkt bezglutenowy
Cena produktu
14,19

Bauckhof - Mąka gryczana pełnoziarnista bio 500g. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Ciasto owocowe bio 400g (2x200g). Mieszanka do wypieku. Produkt bezgl
Cena produktu
13,94

Bauckhof - Ciasto owocowe bio 400g (2x200g). Mieszanka do wypieku. Produkt bezgl