Bauckhof - Pizza bio 350g. Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Pizza bio 350g. Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy
cena/szt.:
13,40
Dodaj product
Kraj pochodzenia:
Rolnictwo UE / spoza UE
Kod produktu:
4015637824116
Certyfikat:
DE-ÖKO-007
Data ważności nie krótsza niż do:
10 listopad 2018
Producent:

Lider bezglutenowych produktów ekologicznych na rynku niemieckim.

Chcąc sprostać wymogom konsumentów i wykorzystując wieloletnie doświadczenie w mieleniu, mieszaniu i pakowaniu, Bauck postanowił wprowadzić na rynek wysokiej jakości ekologiczne produkty bezglutenowe. Mając na uwadze bezpieczeństwo klientów, została wydzielona specjalna strefa wolna od glutenu, gdzie znajduje się osobny młyn, linia produkcyjna, urządzenia do pakowania i mieszania oraz laboratorium, gdziekażda partia badana jest pod kątem zawartości glutenu. Obecnie ponad 10% asortymentu stanowią produkty bezglutenowe. Jednak ciągle najwyższym kryterium dla ekologicznych produktów bezglutenowych stanowi smak – to, że produkt nie zawiera glutenu, to jego dodatkowy atut!

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna     1464 kJ/ 345 kcal

Tłuszcz     1,3g

     w tym kwasy tłuszczowe nasycone     0,3g

Węglowodany     77,0g

     w tym cukry     <1,5g

Błonnik     3,4g

Białko     4,6g

Sól     2,0g

Składniki: Mąka z pełnego ziarna ryżu*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, proszek do pieczenia (środek spulchniający: wodorowęglan sodu, środek zakwaszający: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*) zagęszczacz: guma guar*, zaczyn z komosy ryżowej* (quinoa) w proszku (mąka z komosy ryżowej*, mąka ryżowa*, kultury starterowe), sól morska, suche drożdże, cukier trzcinowy*, zagęszczacz: ksantan.

*Produkt rolnictwa ekologicznego.

Produkt może zawierać śladowe ilości soi.

Informacja dla alergików: alergeny podane pogrubioną czcionką.

 

Sposób przygotowania: Rozgrzać piekarnik do 225°C (termoobieg 190°C). Zawartość opakowania wymieszać z 250ml letniej wody i 2 łyżeczkami oleju na gładką masę. Oprószyć ciasto skrobią. Rozwałkować ciasto z papierem do pieczenia między wałkiem a ciastem, aby umieścić je później na blasze do pieczenia (ok 35cm x 30cm). Ułożyć ciasto na papierze do pieczenia i obłożyć wedle uznania. Piec przez ok. 15-20 min.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkty powiązane

Bauckhof - Mąka kasztanowa bio 350g. Produkt bezglutenowy
Cena produktu
28,00

Bauckhof - Mąka kasztanowa bio 350g. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Mąka gryczana pełnoziarnista bio 500g. Produkt bezglutenowy
Cena produktu
14,19

Bauckhof - Mąka gryczana pełnoziarnista bio 500g. Produkt bezglutenowy

Bionica - Zestaw upominkowy
Cena produktu
150,00
120,00

Bionica - Zestaw upominkowy "Ciało i Umysł"