Fabijańscy - Makaron orkiszowy skrętka (Gemelli) bio 300g

Fabijańscy - Makaron orkiszowy skrętka (Gemelli) bio 300g
cena/szt.:
8,90
Dodaj product
Kraj pochodzenia:
Polska
Kod produktu:
5903240880102
Certyfikat:
PL-EKO-01
Data ważności nie krótsza niż do:
22 czerwiec 2019
Producent:
Fabijańscy

Makarony z Rodzinnej Wytwórni Fabijańscy produkowane są z pełnoziarnistych zbóż pochodzących z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych i wody Kapellanka. Kapellanka to krystalicznie czysta woda pochodząca z naturalnego źródła w paśmie Gór Kaczawskich, filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat.  Wszystko co znajduje się w wodzie źródlanej pozostaje w makaronie. 
Makarony suszone są długo i powoli, w niskich temperaturach, by jak najbardziej zbliżyć ten proces do naturalnego, czyli suszenia wiatrem i słońcem, jak to odbywało się wiele lat temu. Makarony suszone są od kilkunastu do 24 godzin w temperaturach od 38 do 45 stopni Celcjusza. Dzięki powolnemu suszeniu większość cennych składników odżywczych pozostaje w makaronie. Jego kształt po ugotowaniu pozostaje bez zmian.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 1557 kJ / 368 kcal

Tłuszcz  2,2g

     w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,7g

Węglowodany  70g

     w tym cukry  0,5g

Błonnik  6,2g

Białko  14g

Sól  <0,01g

Składniki: 100% orkiszu*

* Produkt rolnictwa ekologicznego.

Sposób przygotowania:

Zagotuj wodę ok. 3 litry (na całe opakowanie makaronu), osól ją jak lubisz, dodaj 1 łyżeczkę oleju roślinnego i gotuj do chwili, gdy uznasz, że jest już dla Ciebie miękki (ok. 10 min.) Odcedź, przelej zimną wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.

Smacznego!

Produkty powiązane

Bionica - Zestaw upominkowy
Cena produktu
120,00
100,00

Bionica - Zestaw upominkowy "Bezglutenowa Paka"

Fabijańscy - Makaron ryżowy biały skrętka (Gemelli) bio 250g
Cena produktu
8,90

Fabijańscy - Makaron ryżowy biały skrętka (Gemelli) bio 250g

Bionica - Zestaw upominkowy
Cena produktu
95,01
76,00

Bionica - Zestaw upominkowy "Zdrowa Paka dla Dzieciaka"