Bionica - Migdały bio 100g

Bionica - Migdały bio 100g
cena/szt.:
12,50
Dodaj product
Kraj pochodzenia:
Hiszpania
Kod produktu:
5904277731580
Certyfikat:
PL-EKO-07-04904
Data ważności nie krótsza niż do:
30 kwiecień 2018
Producent:

Bionica Sp. z o.o. została założona w 1999 roku przez lekarza chorób wewnętrznych, Szymona J. Borysa, specjalizującego się również w medycynie orientalnej i dietetyce. Czytaj dalej

Migdały BIO

Szlachetne, ekologiczne migdały to wyjątkowo wartościowe orzechy – sycące, bogate w witaminy i minerały i wykazujące szereg prozdrowotnych właściwości, ważnych także w działaniach typowo profilaktycznych.

Migdały BIO – właściwości | To istny skarbiec wartościowych składników:

- Mają najwięcej witaminy B2 i E oraz błonnika spośród wszystkich innych znanych nam orzechów. Zyskuje na tym nasz układ sercowo-naczyniowy, odpornościowy i pokarmowy.

- Zawierają mnóstwo potasu (który przyczynia się do zmniejszenia ciśnienia tętniczego) oraz innych pierwiastków, jak magnez, fosfor i wapno.- Ze względu na swój skład, migdały polecane są tym, którzy próbują zgubić zbędne kilogramy (zapobiegają napadom głodu i gromadzeniu się tkanki tłuszczowej) oraz osobom aktywnym fizycznie i żyjącym w stanach napięcia emocjonalnego.

- Hamują też procesy związane ze starzeniem się komórek naszego organizmu.

- Z uwagi na wysoką zawartość kwasu foliowego i właściwości zapobiegające nudnościom – powinny znaleźć się w diecie kobiet w ciąży.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna   2379 kJ / 575 kcal

Tłuszcz   49,7g

     w tym kwasy tłuszczowe nasycone   3,7g

Węglowodany   4,7g

     w tym cukry   3,9g

Błonnik   14,3g

Białko   21g

sól   0,03g

 

 

Składniki: Migdały* 100%.

*Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pakowano w zakładzie konfekcjonującym sezam, orzechy, soję oraz zboża zawierające gluten.

Informacja dla alergików: alergeny podane pogrubioną czcionką.

 

Migdały BIO – propozycje podania:

Migdały to nie tylko przekąska do pochrupania w pracy lub przed telewizorem. To także składnik wyjątkowych ciast i deserów, owsianek, musli oraz sałatek. Można z nich przyrządzić pyszny twarożek, masło i, oczywiście, marcepan. Migdałami posypać można dania drobiowe i rybne, a zmielone – wykorzystać do przygotowania egzotycznej panierki.

Migdały BIO – rady i ciekawostki! 

Migdały - skąd pochodzą?

Migdałowce pochodzą z Bliskiego Wschodu, ale rozprzestrzeniły się także w całym basenie Morza Śródziemnego.

Ciekawostka!

Z migdałów produkowany jest również szalenie wartościowy olejek – wykorzystywany nie tylko w przemyśle spożywczym, ale i kosmetycznym – jako specyfik doskonale pielęgnujący skórę.

Rada!

Aby migdały BIO lepiej się przyswajały, należy najpierw je wypłukać, następnie przez 12 godzin moczyć w chłodnej wodzie, a po odcedzeniu usunąć szorstką skórkę.

Produkty powiązane

Bionica - Sezam biały niełuskany bio 300g
Cena produktu
8,60

Bionica - Sezam biały niełuskany bio 300g

Bionica - Sezam czarny niełuskany bio 200g
Cena produktu
10,00
2,99

Bionica - Sezam czarny niełuskany bio 200g

Bionica - Orzechy laskowe prażone bio 100g
Cena produktu
14,00

Bionica - Orzechy laskowe prażone bio 100g