kategorie
producenci
newsletter
Najnowsze informacje na temat zdrowia, zdrowego odżywiania i oferty Bionica
Bauckhof - Mąka gryczana pełnoziarnista bio 500g. Produkt bezglutenowy

Chcąc sprostać wymogom konsumentów i wykorzystując wieloletnie doświadczenie w mieleniu, mieszaniu i pakowaniu, Bauck postanowił wprowadzić na rynek wysokiej jakości ekologiczne produkty bezglutenowe. Mając na uwadze bezpieczeństwo klientów, została wydzielona specjalna strefa wolna od glutenu, gdzie znajduje się osobny młyn, linia produkcyjna, urządzenia do pakowania i mieszania oraz laboratorium, gdzie każda partia badana jest pod kątem zawartości glutenu. Obecnie ponad 10% asortymentu stanowią produkty bezglutenowe. Jednak ciągle najwyższym kryterium dla ekologicznych produktów bezglutenowych stanowi smak – to, że produkt nie zawiera glutenu, to jego dodatkowy atut!
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1486 kJ / 351 kcal
Tłuszcz 3,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g
Węglowodany 66,2g
w tym cukry 0,9g
Błonnik 2,9g
Białko 13,4g
Sól <0,03g
Składniki: Pełnoziarnista mąka gryczana* 100%.
*Produkt rolnictwa ekologicznego.
Produkt może zawierać śladowe ilości soi.
Sposób przygotowania:
Placek galette:
100g mąki gryczanej, 80g mąki ryżowej, 300ml wody, 3 jajka, 1 łyżeczka soli, szczypta gałki muszkatołowej i białego pieprzu, masło lub olej do smażenia.
Mąkę, jajka, sól, przyprawy i połowę płynu ubić na gładkie ciasto. Dodać resztę płynu i wymieszać. Smażyć na patelni placki z obu stron. Podawać ze startym serem, szczypiorkiem.