kategorie
producenci
newsletter
Najnowsze informacje na temat zdrowia, zdrowego odżywiania i oferty Bionica
Bauckhof - Zagęszczacz do sosów bio 250g. Produkt bezglutenowy

UWAGA! Produkty w ofercie promocyjnej mogą mieć krótki termin przydatności do spożycia (patrz wyżej).
Neutralny w smaku, doskonały do szybkiego i łatwego przygotowania sosów i zup. Idealny sposób na zagęszczanie potraw w diecie bezglutenowej.
Chcąc sprostać wymogom konsumentów i wykorzystując wieloletnie doświadczenie w mieleniu, mieszaniu i pakowaniu, Bauck postanowił wprowadzić na rynek wysokiej jakości ekologiczne produkty bezglutenowe. Mając na uwadze bezpieczeństwo klientów, została wydzielona specjalna strefa wolna od glutenu, gdzie znajduje się osobny młyn, linia produkcyjna, urządzenia do pakowania i mieszania oraz laboratorium, gdziekażda partia badana jest pod kątem zawartości glutenu. Obecnie ponad 10% asortymentu stanowią produkty bezglutenowe. Jednak ciągle najwyższym kryterium dla ekologicznych produktów bezglutenowych stanowi smak – to, że produkt nie zawiera glutenu, to jego dodatkowy atut!
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1475 kJ/ 348 kcal
Tłuszcz 1,6g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g
Węglowodany 77,3g
w tym cukry 0,7g
Błonnik 2,2g
Białko 5,0g
Sól <0,03g
Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, skrobia kukurydziana*.
* Produkt rolnictwa ekologicznego
Neutralny w smaku, doskonały do szybkiego i łatwego przygotowania sosów,zup, do dań z makaronem, klasycznej zasmażki.Idealny sposób na zagęszczanie potraw w diecie bezglutenowej.
Sposób przygotowania: 1/4 litra płynu (wody, mleka lub bulionu) doprowadzić do wrzenia. Wymieszać 1 łyżkę zagęszczacza do sosów z 2 łyżkami zimnej wody i wlać do przygotowanego wcześniej płynu, dobrze wymieszać, zagotować.
Zapraszamy na www.blog.bionica.pl