Bauckhof - Ciasteczka owsiane bio 400g (2x200g). Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Ciasteczka owsiane bio 400g (2x200g). Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy
cena/szt.:
12,41
Dodaj product
Kraj pochodzenia:
Rolnictwo UE / spoza UE
Kod produktu:
4015637823850
Certyfikat:
DE-ÖKO-007
Data ważności nie krótsza niż do:
2 luty 2020
Producent:

Lider bezglutenowych produktów ekologicznych na rynku niemieckim.

Chcąc sprostać wymogom konsumentów i wykorzystując wieloletnie doświadczenie w mieleniu, mieszaniu i pakowaniu, Bauck postanowił wprowadzić na rynek wysokiej jakości ekologiczne produkty bezglutenowe. Mając na uwadze bezpieczeństwo klientów, została wydzielona specjalna strefa wolna od glutenu, gdzie znajduje się osobny młyn, linia produkcyjna, urządzenia do pakowania i mieszania oraz laboratorium, gdziekażda partia badana jest pod kątem zawartości glutenu. Obecnie ponad 10% asortymentu stanowią produkty bezglutenowe. Jednak ciągle najwyższym kryterium dla ekologicznych produktów bezglutenowych stanowi smak – to, że produkt nie zawiera glutenu, to jego dodatkowy atut!

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna     1601 kJ/ 378 kcal

Tłuszcz     3,0g

     w tym kwasy tłuszczowe nasycone     0,3g

Węglowodany    78,4g

     w tym cukry     38,9g

Błonnik    4,0g

Białko     7,4g

Sól     0,1g

Składniki: Płatki owsiane* 45%, cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, wanilia burbońska*, sól morska.

*Produkt rolnictwa ekologicznego.

Produkt może zawierać śladowe ilości soi.

Informacja dla alergików: alergeny podane pogrubioną czcionką.

Sposób przygotowania: z dodatkiem jajka – na 12 ciasteczek lub 40 mini keksów użyć 1 torebkę mieszanki (200g), 1 jajko, 80g miękkiego masła, na 24 ciasteczka lub 80 mini keksów użyć 2 torebki mieszanki (400g), 2 jajko, 160g miękkiego masła. Składniki wymieszać w misce ręką lub mikserem na gładkie ciasto. Przy pomocy łyżeczki (dla mini keksów) lub łyżki stołowej (dla większych ciasteczek) formować kulki z masy. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze do pieczenia, spłaszczyć, pozostawiając 1 cm odstęp. Piec ok. 12-18 minut w nagrzanym do 190°C piekarniku na złoty kolor.

Sposób przygotowania wegański: na 12 ciasteczek lub 40 mini keksów użyć 1 torebkę mieszanki (200g), 50g jogurtu sojowego, 80g miękkiego masła, na 24 ciasteczka lub 80 mini keksów użyć 2 torebki mieszanki (400g), 100g jogurtu sojowego, 160g miękkiego masła. Składniki wymieszać w misce ręką lub mikserem na gładkie ciasto. Przy pomocy łyżeczki (dla mini keksów) lub łyżki stołowej (dla większych ciasteczek) formować kulki z masy. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze do pieczenia, spłaszczyć, pozostawiając 1 cm odstęp. Piec ok. 12-18 minut w nagrzanym do 190°C piekarniku na złoty kolor. Sposób przygotowania wegański – jajko zastąpić 50g jogurtu sojowego.

Można dodać do masy na ciastka pokrojone orzechy laskowe lub pokrojoną czekoladę albo rodzynki i cynamon.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkty powiązane

Bauckhof - Zagęszczacz do sosów bio 250g. Produkt bezglutenowy
Cena produktu
7,99

Bauckhof - Zagęszczacz do sosów bio 250g. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Mąka ziemniaczana bio 250g. Produkt bezglutenowy
Cena produktu
8,51

Bauckhof - Mąka ziemniaczana bio 250g. Produkt bezglutenowy

Bauckhof - Mąka ryżowa pełnoziarnista bio 500g. Produkt bezglutenowy
Cena produktu
13,00

Bauckhof - Mąka ryżowa pełnoziarnista bio 500g. Produkt bezglutenowy