Herbata Pukka After Dinner wspomaga trawienie po obfitszym posiłku
Herbata Pukka After Dinner to unikalna kompozycja ziół wspomagających trawienie. Co ciekawe, zioła w tych ajurwedyjskich herbatach, znane są dobrze w tradycyjnym, polskim zielarstwie, a także powszechnie wykorzystywane w Tradycjnej Medycynie Chińskiej (TCM). W skład herbat Pukka After Dinner wchodzą:
- nasiona kopru włoskiego bio działają rozkurczowo, stosowane są przy wzdęciach i bólach brzucha, przywracają prawidłowe trawienie
- anyż bio działa rozkurczowo i wiatropędne; pobudza laktację; w niewielkim stopniu wykazuje działanie przeciwbakteryjnie
- cykoria bio przyspiesza przemianę materii i stymuluje spalanie tłuszczów
- kardamon bio osusza i ogrzewa
- korzeń lukrecji bio lekko podwyższa ciśnienie; wykazuje właściwości przeciwzapalne oraz chroni wątrobę przed marskością i otłuszczeniem oraz toksynami
- skórka pomarańczy bio wspomaga trawienie
- korzeń imbiru bio ogrzewa, wyprowadza ciepło z organizmu i zapobiega przeziębieniom; wspomaga trawienie
Zioła w Pukka After Dinner w 100% pochodzą ze zrównoważonych upraw ekologicznych.