Na Wigilii będziesz mieć gościa, któremu dokucza celiakia lub z innych powodów postanowił zrezygnować ze spożywania glutenu? Sprawdź, co podać na wigilijny stół, gdy z menu trzeba wykluczyć gluten.
Jest mnóstwo pysznych i łatwych do przygotowania w domu dań nie zawierających glutenu, które doskonale uzupełnią świąteczne menu. A do tego, dzięki eliminacji glutenowej mąki i jej pochodnych, mogą okazać się bardziej interesujące i - przede wszystkim - zdrowsze od tradycyjnych potraw i deserów podawanych na świątecznym stole. Alternatywą dla powszechnie używanych mąk glutenowych (pszenna, żytnia, jęczmienna) może stać się rodzina ekologicznych mąk bezglutenowych firmy Bauckhof, oraz zestaw gotowych mieszanek do wypieków ciast, chlebów i innych pyszności.
Mając na uwadze bezpieczeństwo klientów, w firmie Bauckhof została wydzielona specjalna strefa wolna od glutenu, gdzie znajduje się osobny młyn, linia produkcyjna, urządzenia do pakowania i mieszania oraz laboratorium, gdzie każda partia badana jest pod kątem zawartości glutenu. Jednak ciągle najwyższym kryterium dla ekologicznych produktów bezglutenowych stanowi smak – to, że produkt nie zawiera glutenu, to jego dodatkowy atut! Przydatne mogą się także okazać produkty firmy Bionica, które idealnie uzupełnią bezglutenowe świąteczne dania.
Zapraszamy do wypróbowania:
Ciasto czekoladowe bio. Mieszanka do wypieku. Produkt bezglutenowy.