kategorie
producenci
newsletter
Najnowsze informacje na temat zdrowia, zdrowego odżywiania i oferty Bionica
Bauckhof - Mąka ryżowa pełnoziarnista bio 500g. Produkt bezglutenowy

Chcąc sprostać wymogom konsumentów i wykorzystując wieloletnie doświadczenie w mieleniu, mieszaniu i pakowaniu, Bauck postanowił wprowadzić na rynek wysokiej jakości ekologiczne produkty bezglutenowe. Mając na uwadze bezpieczeństwo klientów, została wydzielona specjalna strefa wolna od glutenu, gdzie znajduje się osobny młyn, linia produkcyjna, urządzenia do pakowania i mieszania oraz laboratorium, gdzie każda partia badana jest pod kątem zawartości glutenu. Obecnie ponad 10% asortymentu stanowią produkty bezglutenowe. Jednak ciągle najwyższym kryterium dla ekologicznych produktów bezglutenowych stanowi smak – to, że produkt nie zawiera glutenu, to jego dodatkowy atut!
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1406 kJ / 322 kcal
Tłuszcz 3,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g
Węglowodany 67,0g
w tym cukry 1,7g
Błonnik 3,6g
Białko 7,5g
Sól <0,01g
Składniki: Pełnoziarnista mąka ryżowa* 100%.
*z certyfikowanych upraw bio-dynamicznych.
Sposób przygotowania:
Budyń ryżowy:
500ml mleka, 50g mąki ryżowej, szczypta soli i wailii.
Składniki wymieszać z połową mleka, resztę mleka zagotować. Rozpuszczone składniki wlać do gotującego sie mleka, mieszać do zgęstnienia. Podawać z roztopionym masłem, cynamonem i cukrem.